nominert som folkets reiselivs-favoritt

Foto: Lars Korvald

Foto: Lars Korvald

REIS, Travel News, Dagsavisen, og FlightPark har no lansert "Folkets Reiselivspris", der det er du som reisande som bestemmer vinnaren. rende for hvem som klatrer helt til topps som den norske folkefavoritten!

Folkets Reiselivspris er ny av året, og er en sammenslutning av de fire kategoriane i Reiselivsprisen, som har vore utdelt to gongar tidlegare under Grand Travel Award. I motsetning til dei øvrige kategoriene i Grand Travel Award, som stemmes frem av bransjen selv, er det de reisende som stemmer frem sine favoritter i Folkets Reiselivspris.

Ein uhilda jury i Folkets Reiselivspris har plukka ut 10 finalistar blant ei rekke gode kandidatar som kjempar om henholdsvis gull, sølv og bronse. Juryen består av Christine Baglo (reisejournalist Dagsavisen), Mette S. Fjeldheim (reiselykke.com og Årets Reiseblogger 2017), Bjørn Moholdt (sjefredaktør Travel News) og Tom Andersson (sjefredaktør REIS).

Du kan avgje di stemme her, og bli med i trekninga av ein iPad Mini. Vinnaren vil saman med sølv- og bronsevinnaren bli annonsert under Grand Travel Award 2018 på Wallmans i Oslo den 11. januar.

TravelNews: Hvem vinner folkets reiselivspris?

Årets gründer!

23031291_10155345661554081_7457919527071398114_n.jpg

I dag vann Loen Skylift årets Gründerpris, og gjett om vi er stolte og glade!

"Årets Gründer" er eit samarbeid mellom Sparebanken Sogn og Fjordane, Framtidsfylket, Sparebankstiftinga Sogn og Fjordane og Innovasjon Norge, og prisen vart i år delt ut for sjette gong. Juryen har bestått av Trond Teigene, adm. direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane, Kjetil Kvåle, dagleg leiar i kunnskapsparken og Reidun Aasen Nesheim, seniorrådgjevar i Innovasjon Norge. I tillegg til juryen sine vurderingar skulle publikum vere med å stemme på finalistane. Dei andre finalistane var HydroWave, Sogn Aqua, Sødermann Rådgiving og Seaweed. 

Det var Eivind Grov som tok imot prisen på vegne av Loen Skylift i dag, og NRK snakka med han etter prisutdelinga. Eivind Grov var den første som lanserte ideen om ein gondol i Loen, for 40 år sidan, og han har vore tett på prosessen heile vegen, så det var spesielt kjekt at han kunne motta prisen på vegne av prosjektet. 

Vi takkar juryen og alle som har stemt på oss. Dette motiverer til vidare utvikling av Loen Skylift og aktivitetane på Hoven! 

Fjordingen: Loen Skylift vart årets gründer
Sparebanken Sogn og Fjordane: Loen Skylift er Årets Gründer 2017
Firda: Loen Skylift kåra til årets gründer i Sogn og Fjordane
NRK: Loen Skylift vann gründerpris
Fjordabladet: Loen Skylift er årets gründer
Fjordenes Tidende: Loen Skylift heilt til topps

 

Trond Teigene, adm. direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane, Eivind Grov og Reidun Aasen Nesheim, seniorrådgjevar i Innovasjon Norge.

Trond Teigene, adm. direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane, Eivind Grov og Reidun Aasen Nesheim, seniorrådgjevar i Innovasjon Norge.

Utsikta frå Loen Skylift i dag. Vakker soloppgong over Lodalen.

Utsikta frå Loen Skylift i dag. Vakker soloppgong over Lodalen.

Loen Skylift/Hoven Loen AS finalist til Reiselivsprisen 2017

Vi er stolte og glade over å vere ein av finalistane til Reiselivsprisen Sogn og Fjordane 2017!

Prisen vert delt ut av Sparebanken Vest under middagen på konferansen Fjordane frå bre til hav 1. november. Vi "konkurrerer" med to andre flotte reiselivsbedrifter i fjordfylket - vår gode nabo Gloppen Hotell og flinke Flåm Guideservice.

Om du vil stemme kan du gjere dette fram til og med 31. oktober! 

Loen Skylift ein av finalistane i "Årets Gründer 2017".

Loen Skylift er ein av fem finalistar til å bli kåra "Årets Gründer 2017", og no er det opp til publikum å stemme fram kva bedrift dei meiner bør få med seg tittelen og ein pengepremie på 100 000 kroner. Dei fire andre finalistane er Hydrowave i Vågsøy, Sogn Aqua i Høyanger, Sødermann Rådgjeving på Eid og Seaweed på Bulandet.

Du kan stemme heilt fram til 30.oktober. Deretter vil juryen si vurdering og publikumsstemmene avgjere kven som blir Årets Gründer 2017. 

Årets Gründer er eit samarbeid mellom Sparebanken Sogn og Fjordane, Framtidsfylket, Sparebankstiftinga Sogn og Fjordane og Innovasjon Norge, og prisen blir i år delt ut for sjette gong. Juryen har i år bestått av Trond Teigene, adm. direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane, Kjetil Kvåle, dagleg leiar i kunnskapsparken og Reidun Aasen Nesheim, seniorrådgjevar i Innovasjon Norge.

Meir informasjon og link til avstemming.

Loen Skylift i 360

Ved hjelp av eit 360-kamera kan du no teste Loen Skylift. Bruk musepekeren til å bevege deg rundt under turen, eller bruk VR-briller for å sjå det på beste måte. 

Gangbrua ferdigstøypt

Foto: @fotoboe (Instagram)

Foto: @fotoboe (Instagram)

Tysdag kveld til onsdag morgon var fylkesveg 60 i Loen stengt grunna støyping av gangbrua som går mellom bygga ved basestasjonen til Loen Skylift.

- Alt gjekk etter planen, og vi var ferdige å støype gangbrua rundt midnatt, fortel arbeidsformann Frank Sanden i HS Bygg. Han seier at det også gjekk bra med tanke på at vegen måtte stengast i fleire timar.

- No skal støypen herde i ei veke før vi tek ned forskalinga. Heis i bygget vil også bli montert rett etter påske, seier Sanden vidare. Når ein har fått rive forskalinga vil også krana på området bli demontert, og ein vil ta til med å stelle i stand området rundt.

- Vi er i rute med tanke på opninga 20. mai, ingen tvil om det, avsluttar Sanden.

Kjelde: Fjordingen

Luftige foto

Vi har fått på plass nokre luftige foto av anlegget på Hoven. Alle foto: Lars Korvald.